Jemné houbové rizoto
Suroviny:
250 g hub 1 ks jarní cibulky 1 lžíce másla 200 g rýže 60 ml bílého vína 300 ml zeleninového vývaru 50 ml smetany 3 lžíce parmazánu 1 špetka soli 1 špetka pepře 4 ks (stroužku) česneku
Příprava:
Houby očistíme a nakrájíme na kousky nebo na plátky. Oloupeme naťovou cibulku a pokrájíme ji na kousky. Oloupeme česnek a nadrobno ho nasekáme.
Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme česnek. Přidáme houby a podusíme je. Přisypeme propranou rýži, zalijeme ji vínem a vývarem (já dávam jen vývar, víno nepoužívám). Osolíme, opepříme, rizoto přivedeme k varu, snížíme teplotu a pod poklicí dusíme asi 20 minut.
Krátce před koncem přimícháme smetanu, parmazán a cibulku.