Hovězí kořeněné plátky
Suroviny:
60 dkg roštěnce 1 lžička papriky pálivé 4 lžíce olivového oleje 1 lžíce koňaku 1 ks citrónu 1 lžíce hořčice plnotučné 2 lžičky cukru 1 špetka pepře 1 lžička pepře barevného drceného sůl
Příprava:
Plátky masa lehce naklepeme, posolíme a barevným pepřem, paprikou, zakápneme koňakem a 2 lžícemi oleje. Necháme hodinu i déle rozležet.
Hořčici dobře rozmícháme s cukrem, solí, černým pepřem, vmícháme šťávu z citronu a po lžickách i olivový olej. Maso zprudka opečeme z obou stran na zbylém oleji - asi 1-2 min. z každé stany, přendáme ho na plech vylozený pečícím papírem, navrstvíme výpek z pánve, vložíme do trouby předehřáté na 180 stupňů C a pečeme 1-10 min podle toho, jak chceme mít maso propečené.
Servírujeme na vyhřáté talíře.