Slavnostní čočkový salát se zeleninou
4. 11. 2009
Suroviny:
olej: 4 lžícepepř
vejce: 2
cukr krupice
cibule: 1
ocet
okurka kyselá: 3
kapie: 2 sterilované
čočka: 400 g
Příprava:
Opláchnutou čočku namočíme na dvě hodiny do studené vody, pak ji v téže vodě uvaříme doměkka. Vodu z luštěniny slijeme a do ještě horké čočky vmícháme trochu oleje, octa, mletý pepř, sůl, špetku cukru a necháme vychladit. Cibuli očistíme a nakrájíme na tenká kolečka, kapii a okurky na nudličky a vmícháme do prochladlé čočky. Vejce uvaříme natvrdo a po vychladnutí oloupeme. Vejce překrojené na polovinu použijeme k dozdobení salátu. Takto připravený salát podáváme k masu a uzeninám.